Kæmp mod andre

Der har altid været kampe mellem udøvere, og det er der også mulighed for i dag. Det er dog noget mere kontrolleret, idet der foregår i turneringer i næsten alle former for kampsport, og der er flere af dem, som er med på det olympiske program ud over de klassiske som græsk-romersk brydning og boksning.

Der bliver hver eneste weekend landet over afholdt mange forskellige turneringer i mange forskellige typer af kampsport både for børn og dem, som er ældre. Der er også turneringer for dem, som er meget seriøse, og det sker under regulering af de forskellige forbund.

I de turneringer, hvor de bedste deltager, er der mulighed for at spille på udfald og meget andet, men det er noget, som er svært at spille på, da der som med al kampsport kun skal en enkelt hård træffer til, før kampen er afgjort til fordel for den formodet svageste, og favoritten har tabt. For vi ved af erfaring, at de fleste spiller på favoritten.

Det er historisk at kæmpe

Det er så langt fra en moderne opfindelse at kæmpe mod andre, og der går rygter om turneringer, som går mange hundrede år tilbage. Mange af dem er turneringer, som er foregået i Asien i lukkede kredse, så kongerne kunne vælge de bedste krigere til deres hær.

Turneringerne i dag foregår med al den sikkerhed som klubberne og de forskellige forbund kan mønstre, og der er dommere på, så det er sjældent, der er nogle, som kommer til skade. Faktisk er der flere, som kommer til skade ved ridning, fodbold og håndbold, end der er ved kampsport.

Det kan virke brutalt, at der er turneringer, hvor børn også kæmper, men det er med til at give børnene en respekt for andre. Det er nemlig en meget vigtig del af kampsporten, at du lærer, at du skal have respekt for alle, også dine modstandere, ligesom du skal være ydmyg og aldrig være hoverende overfor din modstander, hvis du vinder. Det er er nemlig lige så vigtigt, at du bærer dig selv stærkt mentalt, som det er at have en stærk arm. En de mest legendariske kæmpere, Bruce Lee, skulle have sagt, at han aldrig opsøgte kampe. Faktisk var han af den opfattelse, at når du slår dit første slag, så har du allerede tabt en kamp, men om det er sandt, ved vi ikke.

De moderne form – MMA

Der er også kommet flere og flere, som kæmper i den mest moderne form for kampsport, og det er MMA. En kombination af flere af de “gamle” kampsportsgrene.

Turneringerne i MMA-regi har vundet stor indpas de senere år, og der er næsten hver eneste weekend turneringer for de professionelle. MMA byder på gode atleter, og der er mange penge på spil. De store stjerner tjener millioner, men der er også penge at tjene for dem, som vædder på kampene. Det er folk som Chuck “the Iceman” Lidell, Bas Rutten og Conner McGregor, som har gjort sporten så udbredt, og det spås, at MMA og dens udøvere i de kommende år vil blive større end boksning nogensinde har været. Samtidig tror man også, at der vil være flere udøvere og mange flere, som følger og vædder på de turneringer, der er. At spå – specielt om fremtiden – er svært, så om det kommer til at holde stik, bliver vi klogere på i de kommende år.