Hvad er Aikido egentlig?

Hvis du ingen idé har om, hvad Aikido egentlig er for en størrelse, så skal du selvfølgelig sørge for at sætte dig nærmere ind i det. For måske er det også noget for dig. Det kan det sagtens være, selvom du ikke har prøvet det før, og selvom du slet ikke kender til det. Når snakken falder på Aikido, så er der tale om effektivt selvforsvar. Det er baseret på nogle meget gamle teknikker, og det er blevet brugt i Japan igennem rigtig mange år. Formålet med Aikido er at bygge fred, og det sker gennem en kraft og teknik, der er meget overbevisende. Denne form for selvforsvar er en yderst moderne japansk kampkunst, og det fine ved den er, at den forener både låse- og kasteteknikker. Det er både spændende at dyrke den og at se på den.

Her i Danmark har vi også nogle fine muligheder for at dyrke denne sportsgren. Du skal selvfølgelig kigge mod de større byer for at få succes med at finde et sted, hvor du kan gå til det. Aarhus og København er sikre vindere i den forbindelse, men der findes såmænd også nogle steder i andre byer her i Danmark. Hvis du er heldig, kan du også se Aikido på Unibet TV live streaming – det er bare at holde øje med programmet.

Du bliver både stærk og rolig af Aikido

Når snakken falder på Aikido, så gælder det om at spidse ører. Det er nemlig en kampsportsgren, der vil noget, og den kan både udvikle og udfordre mennesket. Hvis du ikke har prøvet det før, så kan det formentlig overraske dig at komme i gang med det. Det er dog altid en god idé at kigge på andre, der dyrker den. I hvert fald til at starte med, og til du kommer ind i det.